Bizimle iletişime geçin

Daha

Check up ile Hastalıkların Tespiti

Kişilere Check up yapıldıktan sonra çıkan testler değerlendirmeye alınır ve bu bağlamda kişide ki bazı hastalıklar tespit edilir. Bunların içinde cinsel yolla bulaşan hastalıklar da yer almaktadır.  Ancak checkup içeriği bunu etkilemektedir ve içeriğe bağlı olan Hastalıkların tespitleri yapılabilmektedir.

Check Up Nedir?

Check-up temel sağlık kontrolü olarak kabul edilmektedir. Kendi içerisinde farklı kapsamlı ya da Daha dar çeşitleri mevcuttur. Alanında uzman hekimler tarafından yapılan muayenelerin yanı sıra laboratuvar testleri veya radyolojik görüntülemelerin yapıldığı bir işlemler zinciri olarak kişinin yaşına cinsiyetine genetik mirasına ve risk faktörlerine göre şekillenmektedir.

Check up Neleri Kapsar?

Kişiye özel olarak hazırlanan check up sağlık taraması programı olduğundan kişinin görülmesi gereken branş ve Hekim sayısı farklılık gösterebilir. Bu durum kişiden istenen tahlil türlerinin de farklılaşmasına neden olabileceğinden genel olarak kapsamdan çıkan sonuçlar kardiyoloji nöroloji dahiliye cildiye ve genel cerrah tarafından incelenir.

Check up Nasıl Yapılır?

Çek-up sırasında kişinin genel sağlık durumunun belirlenmesi için tansiyonu ateşi kalp ve solunum hızı ölçülerek kan ve idrar örnekleri alınır. Daha sonra kardiyoloji göğüs hastalıkları dahiliye nöroloji kulak burun boğaz kadın doğum üroloji gibi sıralanabilecek daha pek çok branş hekimi ile sonuçlar üzerinde analiz yapılır.

Check up Ne Kadar Sürer?

Check-up işlemleri başlanıldı gün içerisinde birkaç saatte tamamlanabileceği gibi ihtiyaç duyulan ek tetkiklere göre bu süre artabilir. Farklı yaş gruplarını veya cinsiyetlere göre farklı check-up programları uygulanır.

Check up Neden Yaptırmalısınız?

Bir sağlık sorunu bulunmayan kişilere ya aşk genetik kalıtım mirası çevresel verici faktörleri dikkate alınarak sağlık taraması olarak uygulanan check-up olası hastalıkların önlenmesi erken teşhisi veya var olan rahatsızlıkların daha çabuk tanı konulması adına düzenli aralıklarla yapılmalıdır.

Alerji Testi Nedir?

Alerjiye neden olan bazı alerjen maddeler kan tahlili ya da cilt testleri ile belirlenmektedir. Bu yapılan işlemlere alerji testi denilmektedir.

Alerji Testleri Neden Yapılır?

Vücutta kaşıntı kabarma şeklinde kısa sürede ortaya çıkan yüzde Gözde şişlikleri sebebiyet veren veya hayatı tehdit edici ağır bir tablo ile karşılaşılan durumlarda bu sorumlu etkini belirlemek için alerji testi yapılmaktadır. Check-up gibi geniş kapsamlı araştırmaların içerisinde alerji testleri yer alabilir.

Alerji Testi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Alerji testinden önce dikkat edilmesi gereken belli hususlar mevcuttur. Öncelikle kesilmesi gereken ilaçlar mevcuttur ve açlık veya tokluk bu testi etkilememektedir. Soğuk algınlığı ve öksürük şurupları alerji testi sonucunu etkilediği için en az 7 gün süreyle kullanılmamış olması gerekmekte buna dikkat edilmesi duyarlılık gösterilmesi şarttır.

Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?

Alerji durumuna bağlı semptomlar oluştuğu düşünüldüğü anda alerji testi yaptırmak uygundur. Ancak en güvenilir şekilde alerji testi uygulaması 3 yaşından sonra güvenilir sonuçlar vermektedir. 3 yaşından sonra elde edilen test sonucuna göre pozitiflik ve negatiflik daha anlam kazanmış bir durumdadır. 3 yaşının altındaki durumlarda yapılan testlerdeki sonuçlar şaşırtıcı olabilir.

Alerji Testi Fiyatları

Bu tür testlerin fiyatları testi gerçekleştirecek olan sağlık kuruluşunun fiyat politikasına göre belirlenmektedir. Ancak SGK kapsamında testi gerçekleştirebilecek Devlet hastanelerinde bu işlem ücretsiz gerçekleştirilebilir.

Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?

Cinsel temas sırasında vajinal sıvılar gibi vücut salgıları ile hastalıklar kişiden kişiye geçebilir. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarcinsel organlarda ve komşu bölgelerde görülürken bazıları tüm vücuda yayılma eğilimi de gösterebilecek rahatsızlıklar olarak karşımıza çıkar

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Kişilere cinsel yolla bulaşan hastalıklar sayıldığı zaman genel olarak bilinen bel soğukluğu üretrit HPV olarak bilinen siğil Herpes enfeksiyonu yani uçuk Hepatit B ve hepatit C virüsleri HIV enfeksiyonu olarak bilinen AIDS ve trikomonos ile birlikte frengi yani sfiliz sayılabilir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Pek çok hastalıkta olduğu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklarda da belli başlı belirtiler olabilir. Bunlar baş ve eklem ağrıları Ateş ve deri döküntüleri vajinal kaşıntı adet dönemi haricinde kanama genital bölgede siğil testislerde şişme ağrı ve kaşıntı cinsel ilişki sırasında Ağrı cinsel organlarda akıntı şişme yara gibi belirtiler oluşabilir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Bu tür Hastalıklardan korunmanın tek ve en etkili yöntemi tek eşlilik olarak bilinmektedir. Kondom kullanımı Kurumu yöntemle içinde doğru kullanıldığı takdirde cinsel hastalıklara karşı en etkili yöntem olmakla beraber tam anlamıyla korunmanın mümkün olmadığı cinsel hastalıklarda mevcuttur.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?

Bu yolla bulaşan hastalıkların bir kısmı tedavi edildiği gibi belli bir kısmının ise etkin bir tedavi yöntemi yoktur. Bel soğukluğu frengi klamidya ve trikomoniyaz gibi hastalıklar tedavi edilirken Hepatit B uçuk eğit ve HPV gibi hastalıklar için etkin bir tedavi yöntemi yoktur. Bu yüzden cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda en doğru bilgiyi doktorunuzdan almalısınız.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh