Bizimle iletişime geçin

Daha

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar

Bazı cinsel yolla bulaşan hastalıklar ortak belirtilere sahip olabilir. Çoğunlukla korunmasız cinsel ilişkiye girme sonucunda yayılırlar. Bu sebeple bilinçsiz yapılan davranışlar büyük sorunlara sebep olabiliyor. Belirtilerin bazıları hem erkek hem de kadında görülebilir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?

Cinsel hastalıkların genel belirtilerini öğrendiğiniz zaman şüphelendiğiniz durumlarda cinsel yolla bulaşan hastalıklaralanında uzmanlaşmış doktorlara danışmanız gerekiyor. Kadınlarda vajinal akıntı görünmesi belirtiler arasındadır ama normal koşullarda büyük sorun olarak görülmesi gerekmez.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?

Vajinal akıntı aynı zamanda fizyolojik akıntı olarak adlandırılıyor. Salgılandığı bölgeler rahim ve rahim ağzıdır. Kokusu yoktur, berraktır ve yumurta akına benzer bir görünümü vardır. Cinsel yolla bulaşan hastalıklarda belirtiler arasında gözlemlenebilir.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?

Vajinal akıntı yumurtlama döneminde, hamilelikte ve cinsel ilişki esnasında artış gösterir. Bu durum anormal karşılanmaz. Rengi koyulaştığında da problem yoktur. Eğer korunmasız cinsel ilişki yaşarsanız ve normalinden çok daha fazla akıntınız olursa zaman kaybetmeden uzmana başvurmalısınız.

Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?

Her hastalığın tedavi yöntemi farklı olabileceği için bu konuyu cinsel yolla bulaşan hastalıklar alanında uzmanlaşan doktorlara danışmanız daha uygun olacaktır.

Alerji Testleri

Uzmanlar kan tahlili veya cilt testi aracılığıyla alerji testi uygulaması yapıyor. Cilde uygulanan teste tıp sektöründe prick testi adı verilir. Bu yöntem sayesinde 20 – 30 alerjen maddenin tespiti yapılabilir. Bu test esnasında alerjik semptom gösteren hastanın derisi çizilir.

Alerji Testi Nedir?

Alerji çeşitleri arasında atopik dermatit yaygın olarak gözlemlenir. Bu alerji türü 6 ay – 2 yaş aralığındaki çocuklarda egzama şeklinde meydana geliyor. Eğer tedavi edilmezse alerji testisonucunda alerjik rinit ve astıma dönüştüğünü öğrenme ihtimali yüksek olacaktır.

Alerji Testleri Neden Yapılır?

Arı sokması sonucu gözlemlenen alerjiye anaflaksi denir. Bu alerji türünde sokmanın ardından şişme ve ağrı oluşur. Kimi insanlarda nefes almada zorluk ve bilinç kaybına sebep olabilir. Ölümcül boyutta tehlikeli olduğu için mutlaka alerji testi ile erkenden teşhis edilmesi şarttır.

Alerji Testi Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Cilt testi için alerjen maddeler solüsyon şeklinde hazırlanır. İşlem esnasında bu maddeler çizilen derinin üstüne damlatılır. Damlatılan kısımlarda 30 dakika içerisinde kızarıklık oluştuğunda hangi maddelere alerjik semptom gösterildiği ortaya çıkar.

Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?

Alerjik maddeler egzamaya sebep olduysa patch testine başvurulur. Bu testte maddeler bant üstüne dökülüyor. Madde damlatılan bant hastanın sırtına yapıştırılıp 2 gün bekletilir. Kızarıklık meydana gelen bölgeler gözlemlenerek alerjik tepki gösterilen maddeler tespit edilir.

Alerji Testi Fiyatları

Uygulanan bir başka alerji testi çeşidi kan tahlilidir. Yaptıracağınız test diğerlerinden daha etkili olsun istiyorsanız kan tahlilini tercih edebilirsiniz. Bu testte kanda bulunan IgE oranı inceleniyor. Alerjisi bulunan hastalarda bu oran 10 kat fazla oluyor.

Check Up Nedir?

Bazı kişiler hiçbir şikâyeti olmadığı için check upyaptırmayı gerek görmez. Fakat check up’ın amacı zaten ortada hiç şikâyet yokken erken teşhis koyabilmektir. Bu sayede birçok hastalığa erken tanı koyma fırsatı elde ediliyor.

Check Up Neleri Kapsar?

Hastalıklar erken teşhis edildiği zaman doğru tedavi yöntemi uygulamak daha kolaylaşır. Uzmanlar check up esnasında hastanın tansiyonunu, ateşini, kalp ve solunum hızını ölçer. Sonrasında kan ve idrar örneği incelenir.

Check Up Nasıl Yapılır?

Günümüzde hastalıkların birçoğu herhangi bir belirti göstermeye gerek olmaksızın sinsice ilerler. Bu hastalıkların belirtileri ise yorgunluk ve strese bağlanır. Fakat check up yaptırıldığı zaman metabolik, karaciğer, böbrek fonksiyonu, böbrek ve damar hastalıklarının birçoğu tespit edilebiliyor.

Check Up Ne Kadar Sürer?

Check up, modern tıbbın insanlara kazandırdığı işlemlerden birisidir. Bu sayede henüz sağlık problemi yaşamıyorken gerekli kontrolleri yaptırarak hastalığı tespit edebilir ve ilerlemeden tedavi edebilirsiniz. Kontroller alanında uzman doktorlar tarafından gerçekleştirilir.

Check Up Neden Yaptırmalısınız?

Check up esnasında doktorların yaptığı kontrollerin yanı sıra radyolojik incelemeler ve laboratuvar testleri yapılır. Uygulanan kontroller kişinin yaşına, cinsiyetine, genetik özelliklerine ve risk durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh