Bizimle iletişime geçin

Daha

Diş Temizleme

Genel kapsamda diş temizleme işlemleri uzman bir diş hekimi aracılığı ile belirli yöntemler uygulanarak parlak ve beyaz bir görünüm elde etmesi sağlanır.

Diş Temizleme Kimlere Uygulanır?

Temizleme işlemleri dişlerinde tartar oluşmuş ya da çay ya da kahve sigara gibi ürünleri tükettikten sonra diş minesinin sararması neticesinde kötü görüntüsü olan herkese uygulanabilir.

Diş Temizleme Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uygulanacak diş temizleme öncesinde muhakkak diş hekimlerine danışılması gerekir. Hekimler bu konuda diş ve ağız yapısını inceleyerek temizlemeye uygun olup olmadıklarını size bildirecektir.

Diş Temizleme İşlemi Acıtır Mı?

Uygulanan işlem, belirli bir hava ve kimi zaman diş temizleme işlemlerinde kullanılan başlıklar kullanıldığı için hafif bir sızlama oluşturabilmektedir.

Diş Temizleme Fiyatları

İşlem fiyatları dişin hangi durumlarda temizlendiğine göre değişen bir olgudur. Dişlerin sararmasından dolayı beyazlatma işlemi ile diş tartarlarının ortadan kaldırılma işlemleri farklı kategorilerde temizlemeye gerektirdiğinden dolayı diş temizleme fiyatları da farklıdır.

Sağlıklı Dişler İçin Uygulanan Yöntemler

Sağlıklı dişlere sahip olmak ve bunun devamını getirmek dişi temizleme ile sağlanabilir. Bu, insan hayatının kalitesi için önemli bir durumdur. Sağlıklı dişlere kavuşmanın yolu küçük yaşlarda edinilen diş bakımının devam ettirilmesi neticesinde ortaya çıkar. Ancak kimi durumlarda da dişlerin sağlığı bozulabilmektedir.

Aynı zamanda; diş temizleme sadece diş fırçalamayla sürdürülebilir bir olay olmadığı için mutlaka hekim gözetiminde de bulunulmalıdır.

Diş Taşı Temizliği Nedir?

Genellikle diş taşı temizliği kişilerin dönem dönem ihtiyaç duyduğu ve temizlenmediği takdirde hayat standardının ve kalitesinin düştüğü bir durumdur. Dişlerin sağlıklı ve beyaz görünmesi toplum içerisinde bulunan kişiler için daha çok önem taşır. Dişlerin parlak olması beyaz olması ve sarı görüntünün olmaması sağlıklı ağzın habercisidir.

Diş taşı temizliği hekimler tarafından yapılan dişlerin dipleri ve diş etleri arasında tortul görünümünde olan son derece rahatsız edici bir görüntüsü bulunan tabakadır.

Diş Taşı Temizliği Kimlere Uygulanır?

Hekimler tarafından kişilere uygulanan diş taşı temizliği ağız kokusunun önüne geçebilen ve görüntüyü düzelten bir uygulamadır. Diş taşı genel anlamda diş yüzeyinde bulunan plakların farklı maddeleri emmesi sonucunda katılaşan bir yapıya sahip olarak dişe yapışır. Diş fırçası ya da diş ipi ile temizlemek mümkün değildir.

Diş Taşı Tartar Oluşumu Nasıl Engellenir?

Günümüzdediş taşı temizliğiişlemleri sıklıkla diş hekimleri tarafından uygulanan bir yöntemdir. Dişlerin rutin olarak fırçalanmasının yanı sıra mutlaka diş ipi ile temizlemesi. Ancak bu iki yöntem de bazı durumlarda tartar oluşumunu engellemez. Bunun için tartar ya da plak çözücü ağız gargaraları kullanılır

Tartar Oluşumunun Belirtileri Nelerdir?

İnsanlar için ağız sağlığı her şeyden daha önemlidir. Tartar dediğimiz şey bazı durumlarda genetik olarak oluşmakta olup bazı durumlarda da dişli etlerinin iyi temizlenmemesinden kaynaklanırlar. Tartar oluşumunu belirleyen temel unsur görsel olarak ağız içerisindeki tabakalaşmadır.

Tartarın Ağız Sağlığına Etkisi Nedir?

Genel anlamda diş taşı temizliği yaptırmaya ihtiyaç duyan kişiler ağız içerisinde tabakalaşmış şekilde duran tartardan şikâyetçidir. Tartar ağız içerisinde oluşmaya başladı anda son derece rahatsız edici bir görüntü oluşturur. Aynı zamanda diş minesini kapladığından dolayı altında çürük oluşumunu hızlandıracaktır.

Tartar Temizliği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tartar temizliği sonrasında tekrardan tartarın ağız içinde oluşmaması için günde en az iki defa dişlerin uygun bir diş macunu ile fırçalanması diş ipi ile aralarının temizlenmesi ve plak oluşumunu engelleyen ağız gargaraları kullanılması gerekir.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Tedavi Edilir?

Bilindiği gibi kırık diş tedavisi uzman hekimler tarafından dişin kırılma durumu değerlendirildikten sonra uygulanan işlemleri kapsar. Dişte eğer çürük yok ise diş yontularak kaplama işlemi gerçekleştirilir. Böylece diş kısa bir süre içerisinde kurtarılmış olacaktır.

Kırık Diş Nasıl Çekilir?

Genellikle kırık diş tedavisi kapsamında yapılacak son uygulama kırık diş çekilme işlemidir. Ağız kısmına anestezi uygulandıktan sonra kolay bir şekilde kırık dişler çekilebilmektedir.

Kırık Diş Nasıl Tedavi Edilir?

İşlem içinkırık diş tedavisiyapılırken ilk hedef bu dişin kurtarılmasıdır. Kırık dişler kaplama yapılarak kurtarılabilir. Eğer kırılma miktarı az ise kırılan alana dolgu yapılarak da tedavi tamamlanır.

Kırık Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

Kırık dişler hasarın boyutuna göre ağrı verebilmektedir. Bu ağrıyı geçirmek için yapılması gereken ilk etapta tedavi olana kadar uygun bir ağrı kesici kullanmaktır.

Kırık Dişe Dolgu Yapılır Mı?

Geniş kapsamda kırık diş tedavisinde ilk yapılması gereken işlem eğer uygunsa kırık dişe dolgu yapılmasıdır. Kırık dişin dolgusu tutamayacak kadar büyük bir alanı kaplıyorsa diş küçültülerek kaplama işlemi uygulanır.

Kırık Diş Dolgu Olur Mu?

Kırık dişler kırığın boyutuna göre dolgu olup olmadığı diş hekimleri tarafından karar verilmekle birlikte genel anlamda tekrardan dolgu yapılabilmektedir.

Kırık Diş Çekimi Fiyatları

Diş kırıldıktan kısa bir süre içerisinde diş hekimlerine danışılarak ne yapılması gerektiği konusunda fikir danışılabilir. Kırık dişler çürümüş ise ve kurtarılamayacak durumdaysa çekimi yapılır. Diş çekim fiyatları farklılık göstereceği için diş hekimine danışarak bu konuda bilgi alabilirsiniz.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh