Bizimle iletişime geçin

Daha

Jawline (Çene) Dolgusu

Jawline dolgu çeşidi; Çeneyi kaybetmek ve çeneye istenilen şekli vermek için kullanılan bir işlemdir. Bu, günümüzde trend olan oval bir yüze ve belirgin bir çeneye sahip olmak isteyen hastaların sıklıkla başvurduğu bir işlemdir. Yapısal olarak çenesi küçük olan ve kendini rahatsız hisseden hastalar istedikleri çeneye kolayca kavuşabilirler. Ancak çene dolgusu işlemi ile çenede kaza sonucu oluşan doku kayıpları ve şekil bozuklukları kolaylıkla giderilebilir.

Jawline Dolgusunun Yüzdeki Etkileri Nelerdir?

Yüzde altın rengi saç elde etmek için çene şeklinin yüze uygun olması gerekir. Genetik yapıya veya yaşa bağlı olarak; Çenenin görünürlüğünün kaybı, çenenin zayıflaması, çene ucunun gerisinde olması, asimetri veya keskin/geniş olması kişinin memnuniyetsiz olmasına neden olur. Böyle bir durumda kişiler günümüzde ameliyatsız uygulanan bu yöntemi tercih etmektedir.

Jawline Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene hyaluronik asit ile doldurulduğunda muayenehanede hastaya uyuşturma kremi sürülür ve yarım saat içinde hastanın çenesi uyuşur, böylece en azından uygulama sırasında iğnenin ağrısı hissedilir, daha sonra hasta ele alınır. Liposuction ile yapılıyorsa öncelikle liposuction ameliyatı olan hastadan yeterli miktarda yağ alınmalıdır. Daha sonra doktor tarafından ameliyathanede alınan yağ yüze enjekte edilebilecek bir forma dönüştürülür ve çeneden yağ enjekte edilir.

Jawline Dolgusu Kalıcı mıdır?

Jawline dolgu işlemi, kalıcılığı değişir. Genellikle 3 yıla kadar kurtarıcıdır.

Jawline Dolgu ile Daha Genç Bir Görünüm Elde Edilir Mi?

Alt çene çizgisi boyundan yeterince ayrılmamışsa veya çene çok içeride ise yüz olduğundan daha kalın görünebilir. Bu nedenle daha ince bir yüz görüntüsü elde etmek için jawline dolgu uygulamasından faydalanmak mümkündür. Bu konuda uygulanabilecek cerrahi yöntemler doğal olarak kalıcı çözümler sunar. Ancak ameliyat istemeyen ve uzun bir iyileşme için vakti olmayan kişiler için Jawline dolgu gibi ameliyatsız teknikler cazip seçeneklerdir. Bu uygulama kalıcı ameliyat öncesi deneme olarak da kullanılmaktadır.

Jinekomasti görülme sıklığı nedir?

Jinekomasti rahatsızlığında Erkeklerde meme ve meme uçlarının çoğunlukla glandüler dokuda iyi huylu aşırı büyümesine neden olur. Buna jinekomasti denir. Erkek ve kadın memelerinin yapısı aynı olmasına rağmen erkek memelerinin kadın memelerine göre daha küçük olmasının nedeni erkeklik hormonu östrojenin yeterince bulunmamasıdır.

Jinekomasti Neden Olur?

Erkeklerde jinekomasti, testosteron hormonunun seviyesi düştüğünde ve östrojen seviyesinin gereğinden fazla arttığında görülür. Jinekomasti, hormonal olmayan rahatsızlıklar, ilaçlar, bitkisel ürünler veya çeşitli hastalıklardan kaynaklanabilir.

Jinekomasti Tipleri Nelerdir?

Bebek, yetişkin ve ergenlerde görülen jinekomasti rahatsızlığı sadece dış görünüşü etkileyen bir durumdur.

Kimlerde Jinekomasti Görülür?

Ergenlik döneminde hormonal değişikliklere bağlı olarak nispeten sık görülen jinekomasti, genellikle 6-2 yıllık gelişimden sonra kendiliğinden kaybolur. En erken ergenlik döneminde 10-12 yaşlarında gelişir. En sık görülen yaş 13-14 Yıldır. Bu vakalarda jinekomasti çok nadiren 17 yaşına kadar sürmüştür. Ancak bazı vakalarda jinekomasti görülmüş ve yetişkinliğe kadar devam etmektedir.

Jinekomasti Belirtileri Nelerdir?

  • Göğüs hassasiyeti
  • Göğüs hassasiyeti
  • Ele gelen yumru veya şişlik
  • Meme uçlarından soluk sarı, beyaz veya nadiren kanlı akıntı
  • Göğüslerin asimetrik görünümü
  • Azalmış cinsel istek

Jinekomasti Nasıl Tedavi Edilir?

Jinekomasti ameliyatı plastik cerrahlar tarafından yapılmaktadır. Erkek meme küçültme olarak da bilinen jinekomasti ameliyatı, erkeklerde aşırı gelişmiş ve büyümüş meme dokusunun çıkarılmasıdır. Göğüs boyutu küçülür, göğüs çizgileri düzeltilir ve netleştirilir. Şiddetli jinekomasti vakalarında fazla meme dokusunun ağırlığı memelerin sarkmasına neden olabilir.

Bu, meme başı ve çevresinin sıkı olduğu ameliyat sırasında düzeltilebilecek bir durumdur. Hasta hastaneden taburcu edilebilir. Bazı durumlarda 1 gün sonra drenaj yapılması uygundur. Operasyon sırasında kesiler bağlanır. Dikiş yapılan bölgelerde genellikle gözle görülür bir iz kalmaz.

Gıdı Estetiği Nedir?

Çenenin altındaki derinin yer çekimine yenik düşerek aşağı doğru sarkması sebebi ile duyulan rahatsızlığı düzelten estetik operasyonunagıdı estetiği denir.

Gıdı Estetiği Hangi Yaşlarda Uygulanır?

Gıdı da sarkma gözlemlenen herkese uygun bir estetik operasyon çeşididir.

Gıdı Estetiği İyileşme Süreci

Doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciler ile bu süreci rahatlıkla geçirebilirsiniz. Gıdı estetiği yaptıran kişi 10 gün içerisinde normal hayatına dönebilir. Çene estetiği sonrası oluşan şişlik ve morlukların iyileşme süresi 3-5 gündür.

Gıdı Eritme Kaç Seans Uygulanmalıdır?

Gidi eritme arabalarla belli aralıklarda yapılır. 3 ila 7 seans arası değişiklik gösterebilir.

Gıdı Estetiği Fiyatları

Gıdı estetiği fiyatı yapılan işleme göre değişmektedir. Liposuction nispeten ucuzdur. Ama germeniz gerekiyorsa, fiyat daha yüksektir. Gıdı estetiği fiyat bilgisi için bizi arayabilirsiniz.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh