Bizimle iletişime geçin

Daha

Laminata Veneer Yaprak Diş Kaplama

Laminante veneer yaprak diş estetik sıkıntıları olan ön dişlerin ön yüzeylerinin fazla madde kaybı yaşamadan önce porselenler ile örtülmesi işlemine laminate veneer denir.

Laminate Veneer Nedir

Yaprak diş kaplaması olarak bilinen laminant veneer estetik diş tedavisidir. Diş tedavi yöntemleri arasında en sık tercih edilen estetik tedavidir.

Laminate Veneer (Yaprak Porselen) Kimler Yaptırabilir

Lamine diş yani porselen yaprak diş uygulaması bireylerin mevcut dişlerinde görünümünden dolayı rahatsız olanlara yapılır.

Laminate Veneer Tedavisi Kimlere Uygulanamaz

Laminate yaprak diş tedavisinden ve porselen laminate tedavisi olamayacak yani bu tedavi uygun olmayan kişiler çene düzensizliği ve ileri derecede ortodontik sorunu ve çarpık dişlere sahip olan hastalar yaptıramaz. Ayrıca diş eti hastalıklarından dolayı sallanan dişi olanlar diş kaybından dolayı köprü ihtiyacı olan bireylere uygulanmaz.

Laminate Veneerler Nasıl Yerleştirilir

Anestezi uygulandıktan sonra yaprak porselen diş uygulanacak olan dişler üzerindeki gerekli tedaviler yapılır. Dişlerdeki düzeltmeler sona erdikten sonra porselen ölçüsü alınır. Laboratuvara doğru ölçü iletildikten sonra porselen diş yapımı başlamış olur. Yapım işlemi bittikten sonra diş kaplama 2 ya da 3 saat süren bir seans ile dişler üzerine özel yapıştırıcılar ile uygulanır.

Porselen Laminate Veneer Hangi Durumlarda Uygulanır

Bu tedavi pek çok diş sorunu için yaygın olarak kullanılır. Laminate veneer yöntemi diş renginde çok bozuk olduğu ve düzeltilmesi mümkün olmayan zamanlarda kullanılabileceği gibi kötü şekle sahip dişler içinde uygulanır.

Laminat Veneer Tedavisinin Dezavantajları

Laminate veneer uygulamasının fiyatı zirkonyum ve porselenlere göre daha fazladır. Dişin mine dokusu bağlantı için önem arz eder. Mine dokusunu yitirmiş dişlere bu tedavi uygulanmaz.

Laminata Veneer Yaprak Porselen Tedavisini Nasıl Yapıyoruz

Bölgesel anestezi uygulanır. Anestezi sonrası yaprak porselen kaplama diş uygulanacak olan dişler üzerindeki gerekli düzeltmeler uygulanır. Dişlerdeki düzeltme işleri bittikten sonra porselen veneer ölçüsü alınır.

Laminant Veneer Eğer Tedavisinden Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Aşırı sert yiyecekleri elma ayva o gibi olan meyveleri ısırarak yememesi gerekir. Isırma ya da dişler ile iğne tutma yapılmaması gerekir.  Dövüş sanatları ile uğraşan bireyler dişlere yumruk almasına engel olmalı ve ya koruyucu dişlik kullanılması gerekir.  Kabuklu kuruyemişler dişler ile kırılmaması gerekir. Diş sıkma durumu var ise gece plağı ile tedavi yapılmalı devamlı olarak diş hekimi kontrolleri yapılmalıdır.

Zirkonyum Kaplama Nedir

Zirkonyum dioksit altyapısına sahip porselen diş kaplamadır.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır

Laboratuvar ortamında en yakın renkte zirkonyum alt yapısı ve üzerine de porselenin üst yapısı işlenerek klinik ortamında uyum sağlanmış olur.  Son işlemde özel yapıştırıcı ile dişe tamamen uyum sağlanmış olur.

Zirkonyum Kaplama Kimler İçin Uygundur

Zirkonyum kaplama dişlerin çürümesine takiben her yaşta yapılabilir.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir

Zirkonyum diş kaplamalarının ışık geçirgenliğinin metal destekli kaplamalara göre daha fazla olması nedeni ile diş etlerinde koyu bir renk oluşumu yaşanmaz. Metal kaplamalı porselen dişlerde genellikle olan diş kenarından siyah renk gibi problemler karşılaşılmaz.

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun Mu?

Zirkonum kaplama yaptıran bireyler genel olarak memnun olduklarını ifade ederler.

Kaplama Sonrası Ne Zaman Kontrole Gitmek Gerekir?

Zirkonyum kaplama yaptıran bireyler ilk dönemlerde ayda bir daha sonra 6 ayda bir doktor kontrolüne gitmesi gerekir.

Rengi İleride Değişir Mi?

İstenilen renkte zirkonyum kaplama tedavisi ile kaplatılır. Dişin gerçek rengi zirkonyum kaplama rengini etkilemez. Uzun yıllar geçmiş olsa bile zirkonyum diş kaplamasının renginde değişiklik olmaz.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh