Bizimle iletişime geçin

Daha

Ultrason Nedir?

Yüksek frekanslı ses dalgaları ile görüntüleme sağlayan teknolojik alete ultrason denir. Son derece güvenli ve sağlıklı bir alettir. Hastalar üzerinde hiçbir yan etkisi bulunmaz. Ses dalgaları sayesinde vücudun muayene edilecek bölgenin görüntülenmesi sağlar. Ultrason fiyatları diğer görüntüleme sistemlerine oranla çok daha uygun fiyatlıdır.

Ultrason Nasıl Çekilir?

Ultrason çekimi oldukça kolaydır ve öncesinde hasta hiçbir hazırlık yapma durumunda kalmaz. Çekimi yapacak olan doktor bölgenin üzerine tıbbi bir jel sürer ve o bölgenin görüntüsünü bilgisayara aktarır. Bu şekilde hastalıklar incelenir ve gebelik süreci takip edilir.

Ultrason Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ultrason en çok gebe kadınların hamilelik sürecinde kullanılır. Bunun dışında, batın ultrasonu karaciğer, dalak, safra kesesi, rahim içi görüntüleme, fallop tüplerine bakmak için, kalbi görüntülemek, meme semptomlarını değerlendirme ve idrar yolunu incelemek gibi birçok hastalıkta ve organın incelenmesinde kullanılır. Uygulanacak bölgeye göre de ultrason fiyatları değişmektedir.  Aynı zamanda her yıl Sağlık Bakanlığı ultrason fiyatlarıalanında yenileme yaparak belirlemektedir.

Açık Emar (MR) Nedir?

Hastanın vücudunda bulunan organlar görüntüye çevrilerek hastalığının teşhisini sağlayan ve son derece zararsız ve güvenli sisteme açık emar denir. Açık emarda radyasyon bulunmaktadır.

Emar Nasıl Çekilir?

Emar çekilecek her hastanın öncelikle üzerinde bulunan metal eşyalar çıkarılır ve uygun kıyafet giydirilir. Açık emar klasik emara göre çok daha rahat ve konforludur. Kapalı bir odada büyük mıknatıslar ile oluşturulan manyetik alanda radyo dalgalar kullanılarak açık emar hastanın görüntüsü çekilir.

Açık Emar Nerede Çekilir?

Son teknoloji harikası olan açık emar görüntüleme sistemi bulunan hastane ve kliniklerde çekilmektedir.

Açık Emar Avantajları Nelerdir?

Genel kapsamda açık emar özellikle diğer emar sisteminden ve kapalı alan korkusu olan kişiler tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Çok daha rahat ve hızlı ve kesin bir sonuç vermektedir. Çocuk hastaların emarı bu sistem ile daha kolay bir şekilde çekilmekte ve herhangi bir ağrı ve sızı olmaz.

MR Vücudun Hangi Bölgelerine Çekilir?

MR vücudun şu bölgelerine çekilir; beyin ve omurga sistemi, anjiyolar, meme üst ve alt batın, eklem ve uzuvlar.

Rahim Filmi Nedir?

Genellikle rahim filmi rahim boşluğu ve tüplerin durumunu görüntülemek için kullanılır. Rahmin ve tüplerin radyoloji olarak değerlendirilmesi var olan ve olacak hastalıkların teşhisinde rahim filmi çekilerek incelenir.

Dünya genelinde rahim filmi uzman doktorlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu teknoloji sayesinde rahimde bulunan tüplerin durumuna bakılarak eğer tıkalı ise erken tedavi ediliyor ve bebek sahibi olmak isteyen kişiler daha çabuk hamile kalıyorlar. Son derece faydalı olan bu teknik sayesinde birçok kişinin bebek sorununa çözüm bulunmakta. Aynı şekilde gebelik sürecinde ve hamile kadınların tedavisinde ve incelenmesinde kullanılan ultrasonu hekimler çok sık bir şekilde kullanmakta.

Rahim Filmi (HSG) Nasıl Çekilir?

Rahim filminde hasta röntgen masasına yatar ve bacaklarını kendine doğru çeker doktor rahim ağzına özel bir sıvı vererek filmi çeker.

Rahim Filmi Ağrılı Bir İşlem Mi?

Eski teknikte rahim filmleri ağrılı olmaktaydı ancak günümüzde rahim filmi son derece kolay ve ağrısız bir şekilde çekilmektedir.

Rahim Filmi Ne Kadar Sürer?

Günümüzde rahim filmi kısa sürede hızlı bir şekilde çekilmektedir.

Rahim Filmi- HSG Neden İstenir?

Genel kapsamda rahim filmi en çok tüplerin tıkalı gibi genel durumunu öğrenmek, rahim içinde hastalığın olup olmadığını anlamak, rahmin şeklini ve yapısını incelemek için istenmektedir.

Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh