Bizimle iletişime geçin

Daha

Diş Estetiği Nedir?


İzmir Diş estetiği
tedavileri; estetik ve ideal gülüş hattının sağlanabilmesinde yapılan tedaviler arasında, diş üstünde yapılan işlemlerin tümü olarak isimlendirilir. Kötü diş dizilimi ve istenen estetik gülüşte olunmaması, kişilerin sosyal yaşamlarına olumsuz etki eder. Bu sebeple diş estetiği son zamanlarda çok fazla tercih edilir.

Diş Estetiği Nasıl Yapılır?
Zaman gerektiren işlem olmamasının dışında İzmir diş estetiği uygulaması, fazla dişlerdeki bozukluğa göre sadece bir seans ile de yapılabilir. Tek seansta gerçekleştirilen diş estetiği uygulaması;
-Porselen dolgu,
-Tam seramik köprü uygulaması,
-Yaprak porselen uygulaması
içerir.
Tedavi aşamasında, kameralarla dişin görünümü alınır ve alınmış ölçüler 3D bilgisayar alanına aktarılmaktadır. Diş görüntüsü, doktor tarafından onaylanmasından sonra, hastaya gösterilip yeni yapılan diş, tek seansta, özel cihazlarla porselen bloklardan temizlenmektedir.

Diş Estetiği Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?
Günümüzde kliniklerde birçok uygulanan diş estetiği yöntemleri var olduğu gibi kliniklerde de uygulanan birçok yöntem bulunur. Diş beyazlatma, zirkonyum kaplama, laminasyon, diş ve diş eti seviyeleme gibi yöntemler vardır. Günümüzde en fazla uygulanan yöntemler arasında da laminasyon, diş beyazlatma ve ortodonti yer almaktadır.


Diş Estetiği Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
-Hastalar; diş estetiğinden sonra tükürülmesinden, bölgeye dokunulmasından ve dudakla yanağın çekiştirilmesinden kaçınmalıdır.
-Uygulama sağlanan noktaya doktorun tavsiye ettiği gibi fırçalanmalıdır.
-İlk üç gün yumuşak yiyecekler tüketilmelidir.
-Kalp atışının artırılmasını sağlayacak ve kanamaya neden olacak hareketlerden kaçınılmalıdır.

Diş Estetiği Fiyatları
İzmir Diş estetiği
fiyatları gerçekleştirilen işleme göre kişiye göre farklılık gösterir. Örneğin, bir kişiye hem dental implant hem de diş beyazlatma tedavisi uygulanır. Birisne zirkonyum kaplama yapılmış olabilir. Bu tarz değişikliklerden dolayı standart diş estetiği prosedürü olmadığından standart fiyatlanmadan söz edilmez.

Zirkonyum Kaplama Nasıl Uygulanır?
İzmir Zirkonyum
tedavisi, diş kaplama tedavisi ile aynı uygulanır. Diş kaplama tedavisi arasındaki en önemli fark, kaplama da kullanılan malzemenin türüdür. İlk olarak diş modeli çıkarılmaktadır. Dişlerin ölçüsü alınır ve kesim işlemleri yapılmaktadır. Ölçüsü alınmış dişlerin boyları bilgisayar ortamına aktarılmaktadır.

Diş doktorlarının özel sistemleri ile beraber zirkondan yapılan bloklar ile beraber diş yapısı meydana getirilir. Son olarak fırınlama sürecine geçilmektedir. Fırınlamadan sonra kaplama işlemi de uygun renkte porselenler eklenmektedir.

Kalıcı kaplamadan önce dişlerin uyumunu sağlayabilmek için egzersizler ve son kontroller gerçekleştirilir. Herhangi bir aksilikte İzmir zirkonyum kaplama yapısı tekrardan incelenmektedir. Son süreçte de elde edilen kişiye özgü kaplama, yapıştırıcılar desteği ile dişe yapıştırılır ve kalıcı olması sağlanmaktadır.

Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
-Sağlıklı diş minesi tümüyle ışığı geçirmektedir. Fakat porselen dişlerin altında olan metaller iyi yapılmış olsa bile, dişte opak görünüm sağlayabilir, diş etinde gri-siyah lekelenmeye neden olabilir. Dişe donuk ve yapay görünüm vererek estetik problemleri birlikte getirmektedir.
-Zirkonyum kaplama da, doğal diş minesine yakın geçirgen yapıdadırlar. Bazı ışınları yansıtırken bazılarını da absorbe ederek doğal görünüme çok yakın netice sağlaması da başarılıdır. Altyapısında koyu renkli metal kullanılmadığından diş etinde bir renklenmeye neden olmaz.
-Dokularda uyumlu materyaldir. Bu nedenle herhangi bir alerjik reaksiyona sebep oluşturmaz.

Zirkonyum Kaplama Kimler için Uygundur?
İzmir Zirkonyum
kaplamaya ihtiyaç duyulursa diş ve çene kemiği gelişimini tamamlayan 18 yaş üzeri her kişiye yapılabilmektedir.
-Dişlerdeki aşırı çürük, aşınma, harabiyet bulunuyorsa,
-Tek diş eksikliğinde köprü tedavisi veya implant üzeri olarak,
-Beyazlatma tedavisi ile geçmeyen önemli diş renklenmesinde,
-Estetik görünüm düzeltmeye yönelik gülüş tasarımı olarak,
-Dişte meydana gelen çapraşıklıklar için birey ortodontik tedavi istemezse,
-Dişteki çapraşıklığın bir an evvel çözülmesi istenirse,
-Kanal tedavisi yapılan dişin sağlamlığının sürekliliği için,
-Diş etinde problemi olup, diş eti tedavisi sonrasında daha estetik gülüş tasarımı istenirse,

Zirkonyum Kaplama Yaptıranlar Memnun mu?
Zirkonyum kaplama yaptıranlar genel de memnun eden neticeler elde eder. Gülüş estetiği uygulaması kapsamında oldukça rahat diş görünümü meydana gelir. Fiziksel ve sosyal anlamda oldukça memnun hayatın devam ettirilmesi mümkündür. Dişteki yapısal düzenlemeler genel de memnuniyet kazandırır.

Kaplama Sırasında Ağrı Olur mu?
Yapılan tıraşlama işlemi esnasında meydana gelecek hassaslığın önleyebilmek için lokal anestezi altında işlem gerçekleştirilir. Hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Tıraşlama işlemi de bitip zirkonyum kaplama ağızda bulunana kadar geçen sürede hastanın hassaslık yaşamamasında geçici olan protezler ile tıraşlanan dişin üzerinde aynı seansta kapatılır. Hasta işlem sırasında ya da sonrasında herhangi bir ağrı hissetmez.

Kaplama İşlemi Ne Kadar Sürer?
Diş kaplama da, herhangi bir sorun çıkmamasında 3 seans içerisinde tamamlanır, ancak dişin ve hastanın durumuna yönelik olarak işlemin hızlandırılıp kaplama dişi 2 seansta da tamamlanabilir. Önemli nokta da, her seans arasında 2-3 gün olması diş kaplamasının yerleşimi yönünden iyi olacaktır.

Diş kaplama aşamasının tamamlanmasından sonra hastanın ağız bakımın dikkat ediyor olması önemlidir. Dişleri en az 2 defa fırçalamalı ve diş ipinin kullanımına önem gösterilmelidir. Kaplama diş için ayriyeten bakımı gerek bulunmaz ancak ağız içi bakımı normal rutininde devam etmelidir. Bunun yanı sıra çok sıcak veya çok soğuk içecek ve yiyecekler ile ilgili dikkatli davranılması önerilir.

İmplant Diş Kimler İçin Uygundur?
Diş ve ağız tedavisinin bilinen tekniklerinden olan yapay diş kökü uygulaması birçok diş veya tüm dişlerin olmadığı hallerde yapılmaktadır. Çene kemiğine uygulanan yapay diş kökü titanyumdan dolayıdır. Bu tedaviyi yaptıran kişiler kemik gelişimini bitirmeli, genç yaşta İzmir implant yaptırma isteğinde olanlarda 18 yaşını doldurmalı ve herhangi bir sağlık problemine sahip olmamalıdır.
Aşağıda yer alan kişiler yapay diş kökü yaptırabilir:
-Yüz ve çene kusurunda olanlar,
-Eriyen çene kemiği problemi olanlar,
-Yalnızca bir dişi bulunmayanlar,
-Farklı sebeplerle veya travmadan dolayı diş kayıpları yaşayanlar,
-Ağzında tam veya kısmi dişi bulunanlar,
-Ağzında hiç dişi bulunmayan ve hareketli protezi kullanmak istemeyenler

İmplant Diş Faydaları Nelerdir?
İzmir İmplant
diş tedavisi diğerlerine göre çok daha güvenli ve sağlam bir yöntemdir. Diş implantı tedavisi tek uygulanması açısından diğer dişlere zararının olması söz konusu olmayan tedavidir. Doğal diş görünümündeki implantlar ile rahat bir kullanım imkanı bulunmaktadır. Ayrıca estetik anlamda problem olmaz ve kişi istediği yiyeceği yeme özgürlüğünde olur.

İmplant Diş Yaptırmadan Önce Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uyum ve kesinlik içermekte olan yapay diş kökü uygulamasında tedavi sürecinden önce dikkat edilmesi gereken temel durumlar şöyledir:
-Planlama; yapay diş kökü uygulaması kapsamında tedavinin başlamasından önce dikkat edilecek temel konu planlamadır.
-Kemiğin yapısının dışında sindirim sistemi ve ağız hijyenine dikkat etmek gerekir.
-Patentli ürün ve materyal tercih edilmeli.

İmplant Diş Tedavisi Kaç Aşamadan Oluşur?
-Hastaya anestezi ile hasta uygulamaya hazır duruma getirilmektedir. Tedavi yapılacak diş temizlenir ve sonrasında diş çekmeye geçilmektedir. İmplantın yapılacağı bölgeler kemik kesi ile ortaya çıkarılmaktadır. Kemiğe deliğin açılmasından sonra implant vidaları yerleştirilmektedir. Sonrasında diş eti dikilip implantın üstü kapatılmaktadır.
-İlk aşamadan sonra çene kemiğinin büyüyüp diş implantı ile birleşimi beklenmektedir. Hastanın durumuna göre bu durum 6 aya kadar uzayabilir.
-Kemiğin büyümesi tamamlandıktan sonra destek sağlanması gerekliyse şayet diş doktoru dayanağı diş implantına takar ve diş eti dokusu dikilerek üzeri kapatılmaktadır. Bu nokta yaklaşık olarak iki haftadan sonra iyileşmektedir.
-Ağız kalıpları çıkarılmaktadır. Sonrasında yapay dişlerden birinin uygulanmasına karar verilmektedir.
-Son noktada yapay diş vidalanıp ya da yapıştırılıp yerine yerleştirilmektedir. Bu tedavi sonrasında dişin yerine alışma aşaması ve iyileşme aşaması beklenmektedir.

İmplant Neden Tercih Edilmeli?
Tedavi seçeneğine karar verilmesi gerektiği zaman, genel de iki alternatif ile karşılaşılır. Ya geleneksel veya implantolojik tedaviyi seçmek durumunda kalınacaktır.
Köprü yapımında olumsuz etken, komşu ya da taşıyıcı dişlerin kesilmesidir. Protez de ise; yumuşak diş etinin önemli bir kısmının protez materyali tarafından kapatılması ve sonrasında çene kemiğinin erimesiyle protezin tutuculuğu azalımı gibi neticelerle karşılaşılır.


Continue Reading
Yorum yapmak için tıklayın

Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Ad Blocker Algılandı!

Reklamlarımız sizi rahatsız etmez, lütfen Adblock eklentisini web sitemizde devre dışı bırakın.

Refresh